21.5.2020

Op zoek naar een makkelijk en heerlijk zomers recept met vis? Maak deze fishcakes met zalm van Clodagh McCenna. Lekker met bijvoorbeeld waterkers en een dot zure room met mierikswortel.

voor 4 viskoekjes

400 g kruimige aardappels, gekookt en fijngestampt

400 g gekookte...

13.5.2020

Er zijn van die maaltijden, daar denk je met plezier aan terug. Andere... not so much. Want wat aten we vroeger soms vieze dingen!

panpizza. Een constructie van boterhammen die naast elkaar in de koekenpan werden gelegd, waar vervolgens ‘pizzasaus’ uit een pot op ging...

6.5.2020

Net als veel Nederlanders moest ik bij het woord Knödel altijd even slikken. Tot ik doorkreeg dat zoete Knödel, zoals Germknödel, vaak ontzettend lekker zijn. Deze kwarkbolletjes at ik in het restaurant van Museum Hamburger Bahnhof in Berlijn, heerlijk buiten in de zon...

30.4.2020

Iedereen schijnt – als je kijkt naar de lege winkelschappen waar normaal gesproken meel, bloem e.d. ligt – enorm aan het bakken te zijn geslagen nu. Maar wat doe je als het niet lukt om aan meel te komen? Dan maak je 3-vliegen-in-1-klap-brownies! 1: zonder bloem; 2: me...

22.4.2020

Veel mensen weten niet zo goed wat ze met daslook aanmoeten. In Duitsland is daslook, daar getooid met de prachtige naam Bärlauch, naar ons gevoel toch iets bekender. Je kunt daar zelfs gewoon in de supermarkt flinke bossen kopen. En hoewel we er zelf graag pesto cq pe...

16.4.2020

We koken vandaag weer met een oudje. En niet eens zozeer een oud kookboek; het leuke boekje Toen was koken heel gewoon van Lisette Bossert  kwam uit in 2015. Maar het recept dat we eruit maken is wel een oudje: ‘blote billen in het gras’... En dan een variant daar...

9.4.2020

Er zijn talloze recepten in omloop voor bananenbrood of -cake. In ons kookboek KOCH! De Duitse vegetarische keuken vind je er een met kaneelstreusel, maar wij gingen deze week – met een stel enorm overrijpe bananen in de aanslag – voor een nog makkelijker recept, en we...

2.4.2020

Een lichtpuntje in deze donkere tijden... er zijn weer asperges! En hopelijk zal het de aspergetelers ook lukken om mensen te (blijven) vinden die ze willen steken. En nu ze hun leveringen aan restaurants kwijt zijn, is het aan ons – particuliere klanten – om ze allema...

26.3.2020

Al die gekke hamsteraars – laten we vriendelijk blijven – schijnen en masse chips in te slaan, en de pastinaken te laten liggen. Da’s dan jammer voor ze, want wij weten wel raad met pastinaak: pastinaakchips. Heel lekker en zo gemaakt!

Je hebt nodig:

ca. 600 g pastinaken

...

18.3.2020

Het zijn vreemde en soms beangstigende tijden nu. Tijden die het beste in mensen naar boven brengen, maar soms helaas toch ook minder mooie kanten. Zoals dat bizarre hamsteren in de supermarkten. Niet nodig en ook nog eens buitengewoon asociaal! Maar tegelijkertijd ook...

Please reload

Who's Aagje?
Aagje Blok is de culinaire samenwerking tussen
LIesbeth en Marijne Thomas
 
We schrijven over koken,  eten en kookboeken; elke donderdag vind je hier een recept, kookboekrecensie of ander culinairs 
 
[advertenties]
follow us
  • twitterM
  • FB
  • twitterL
  • Pinterest
  • twitterM
  • twitterL
  • FB
  • Pinterest
Please reload