5.9.2019

Aangezien wij een naam hoog te houden hebben wat betreft Duits bakken, test Aagje deze week het melkschijfje van Kinder. De rubriek ‘Het nieuwe eten’ uit de Volkskrant ging ons vorige week voor en kwam tot een rapportcijfer 5: te zoet, te vet, vreselijk reclamespotje e...

1.9.2019

      

Ja, wij Aagjes hebben wat over voor de medemens: we testen taart uit een pak. Nou zullen veel mensen dat als een halve doodzonde zien, maar wij waren gewoon te nieuwsgierig om het te laten. Radler is alcoholarm bier, vaak met citroensmaak...

22.8.2019

Mosselen, ze zijn er weer volop. Bereid met veel knoflook en witte wijn zijn ze natuurlijk altijd heerlijk, maar deze week maakten we ze eens op z'n Indiaas klaar. We probeerden een recept uit Rick Steins India: mosselen masala. En zeker als je vaker Aziatisch kookt en...

15.8.2019

Momenteel breek je figuurlijk je nek over de druiven. Wat je met al dat lekkers kunt? Wij maken er steevast deze heerlijke Duitse cake/taart mee. Super snel, super makkelijk, super lekker. Dit recept komt uit ons eerste boek, KOCH! Duitse keuken anno nu. 

voor ca. 10 po...

8.8.2019

Het is weliswaar wat minder warm nu, maar de zomer vraagt toch wel om een lekker ijsje, toch? En dat kun je ook zelf maken, zelfs zonder ijsmachine. En dan liefst een smaak die je in de winkel niet kunt krijgen, lavendel bijvoorbeeld. Wij probeerden een recept van Gord...

2.8.2019

In Berlijn kocht ik ondanks een ernstig leuk kookboek – dat van oorsprong Frans bleek te zijn – Clever kochen, null Abfall, boordevol ideetjes en recepten voor restverwerking. En dan dus niet op het niveau van ‘bak een restje rijst op’, maar het echte werk: wat doe je...

25.7.2019

Tropische temperaturen, dus veel drinken! Wij maken een mocktail met watermeloen: super trendy en lekker verfrissend. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit. En gooi de schillen van de meloen niet weg; daar hebben we de volgende keer een leuk recept voor!

Per persoo...

19.7.2019

Ga je op vakantie in Duitsland? Breng dan ook eens een bezoekje aan een markt, supermarkt, bakker, slager etcetera voor een van deze ingrediënten of producten. Er is allerlei lekkers en handigs te krijgen dat in Nederland niet of nauwelijks te vinden is. In veel gevall...

11.7.2019

Terug van vakantie in Frankrijk denken we vaak terug aan de overvloed aan artisjokken die je daar nu ziet: elke supermarkt heeft kratten vol staan, bij elke crêperie kun je een crêpe of galette met artisjok eten, sommige restaurants hebben zelfs een artisjokkenkaart nu...

4.7.2019

Van vriendin Kirsten kreeg ik onlangs een zak bloem en een zak volkorenmeel van molen De Eersteling in Hoofddorp. Nou zien die zakken er al prachtig uit, maar… the proof is in the pudding. Of het brood, beter gezegd. En nu we toch Engels bezig zijn: een van de leukste...

Please reload

Who's Aagje?
Aagje Blok is de culinaire samenwerking tussen
LIesbeth en Marijne Thomas
 
We schrijven over koken,  eten en kookboeken; elke donderdag vind je hier een recept, kookboekrecensie of ander culinairs 
 
[advertenties]
follow us
  • twitterM
  • FB
  • twitterL
  • Pinterest
  • twitterM
  • twitterL
  • FB
  • Pinterest
Please reload

Blog roll
Search By Tags
Please reload