top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt: kerstboompjes

oftewel: Eierlikör Küchlein


In het kader van 'kerstbakken' wijken we vandaag stiekem af van de traditionele Duitse kerstbaksels. Want een beetje variatie mag best, en soms mag een beetje makkelijk ook – waarschijnlijk heb je het al druk genoeg. Daarom vandaag een recept voor deze advocaatcakejes, die reuze makkelijk zijn, maar met de juiste bakvorm voor groots effect zorgen. De advocaat proef je overigens nauwelijks terug, maar zorgt wel voor een prachtige consistentie. Bestuif ze met poedersuiker en je kerstsfeer is compleet!


25-30 kleine cakjes


5 eieren

250 g suiker

1 el vanillesuiker

125 ml plantaardige olie

250 ml advocaat, zelfgemaakt (zie blz. *) of kant-en-klaar

250 g bloem

1 tl bakpoeder

poedersuiker om mee te bestuiven


1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet kleine cakevormpjes in met boter en bestuif met wat bloem; klop het teveel aan bloem eruit.

2. Klop met een mixer de eieren los met de beide suikersoorten. Giet beetje bij beetje de olie en de advocaat erbij. Zeef bloem en bakpoeder erboven en meng alles goed.

3. Schep de vormpjes voor 2/3 vol met beslag. Schuif ze in de oven en bak ze circa 15 min. Steek een satéprikker erin om te testen of ze gaar zijn; deze moet er droog uit komen. Neem de gare cakejes uit de oven, laat 10 min. in de vormpjes afkoelen en stort ze vervolgens op een rooster. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker; doe dat niet eerder, want dan worden ze snel plakkerig.


Je kunt natuurlijk ook 1 grote cake bakken; reken dan op circa 50 min. in de oven.


Dit recept is afkomstig uit ons boek BACK! Het Duitse Bakboek, dat je hier en in de (online) boekhandel kunt kopen.


foto © uitg. aagjeblok#BACK! #eierlikör #advocaat #cake #kerst0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page