top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Erdbeer-Rhabarber-Grütze


Vorige week maakten we hier al een rabarbercake; deze week gaan we voor een variant op een welbekend Duits toetje: Rote Grütze. In plaats van met diverse soorten bessen kun je dat ook met rabarber en aardbeien maken, vergezeld van geraspte gember. Heerlijk op vanille-ijs of blanke vla!


voor 4

250 g rabarber

stukje verse gember (circa 4 cm)

3 el suiker

250 g aardbeien

fijngeraspte schil en sap van een ½ limoen

½ vanillestokje

1 zakje vanillesuiker

1 el maïzena


1. Was de rabarber en snijd in stukken van circa 3 cm. Trek eventuele draden los. Rasp de gember. Doe de stukjes rabarber met 2 el suiker, 1 el water en de gember in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes; houd een paar aardbeien achter, snijd de overige in vieren. Meng de kleingesneden exemplaren in een kom met 1 el suiker en het sap en de fijngeraspte schil van de limoen.

2. Splijt het vanillestokje en schraap het merg boven de rabarber eruit. Doe ook de vanillesuiker erbij en giet er 200 ml water op. Zet het vuur middelhoog en laat 7-8 minuten stevig doorkoken.

3. Roer de maïzena in een kopje los met 2 el koud water. Zet het vuur onder de rabarber lager, voeg het papje en de kleingesneden aardbeien toe en laat nog 2 min. koken tot de rabarber is ingedikt. Neem van het vuur en breng eventueel op smaak met wat extra suiker; schep de hele aardbeien erdoor. Zet tot gebruik in de koelkast. [LT]


© foto: svetazarzamora@123rf


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! vegetarisch, te koop bij de (online) boekhandel, ISBN 9789462501393.


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page