top of page
  • Aagje Blok

Frankfurter soße

Updated: Sep 13, 2020


Bij al dit warme weer is Frankfurter Soße een ideaal gerecht: fris, snel klaar en ook nog eens vegetarisch. Het is een echte Duitse klassieker die je met allerlei tuinkruiden naar eigen keuze kunt maken. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat dille volgens mijn schoonmoeder dus echt niet kan. Dat je het maar weet….!

voor 4 personen

9 eieren

1 berg kruiden: 1 bos bieslook, 1 bos gladde peterselie, 1 bos kervel, 1 bos zuring, 1 doosje tuinkers, 1 flinke handvol komkommerkruid (bernagie)

200 g crème fraîche

500 ml Griekse, stevige yoghurt

1 tl mosterd

2 tl zout

1 kg ongeschilde krieltjes

½ tl kummel

grof zeezout

  1. Kook de eieren hard (6-7 min.) en laat ze schrikken onder koud water; pel en halveer ze, en snijd 1 ei klein. Was alle kruiden, dep ze droog en snijd ze grof. Doe ze met de crème fraîche in een kom en pureer met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de yoghurt, mosterd en 1 tl zout toe en pureer tot een mooie, romige saus. Doe over in een kom en zet weg.

  2. Boen de krieltjes goed schoon, doe ze in een pan met 1 tl zout en kummel en giet er koud water op tot ze net onderstaan. Kook in circa 20 min. gaar. Giet af en schud al dampend even om.

  3. Schep voor iedereen wat Grüne Soße in een diep bord en leg op elk bord 2 halve eieren en krieltjes naar smaak; garneer met het kleingesneden ei. Geef er in een apart kommetje wat zeezout bij, zodat iedereen zijn kriel eventueel nog kan kruiden. [MT]

foto © shutterstock


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page