top of page
  • Aagje Blok

aagje maakt: Harzer Käsesuppe


Dit is zo’n recept dat niet zou moeten werken – smeerkaas? – en toch geweldig uitpakt. Mijn lieve schoonmoeder Hannelore maakte het altijd als we vroeger naar de Harz kwamen. Paar uur gereden, moe, een beetje rillerig, en dan deze soep. Heerlijk! En laat je niet afschrikken door de naam, want ook als je niet van kaas houdt, ga je dit een heerlijk soepje vinden. Mijn schoonmoeder is helaas overleden, maar bij deze soep zie ik haar altijd weer in de keuken zitten, wachtend tot we eindelijk kwamen...


Serveer kleine porties, want het vult behoorlijk!


voor 6 eters

500 g prei

1 l runderbouillon

150 g smeerkaas met kruiden

150 g roomkaas met kruiden

1 ui

500 g rundergehakt

125 g crème fraîche


1. Snijd de prei in stukken, was ze grondig en snijd de prei vervolgens in ringen. Breng de bouillon aan de kook en kook daarin de preiringen ca. 20 min. Roer vervolgens de smeer- en roomkaas door de soep en zet het vuur laag.

2. Snipper de ui. Bak de snippers met het gehakt in een hete pan rul; voeg eventueel een drupje olijfolie toe. Breng goed op smaak met zout en peper.

3. Meng het gehakt door de soep. Roer ook de crème fraîche door de soep en breng eventueel nog op smaak. Lekker met grof brood.


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer verkrijgbaar is. [MT}© foto photosimysia @shutterstock

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page