top of page
  • Aagje Blok

aagje maakt: KäsesouffléNet als veel mensen waren we altijd een beetje huiverig om soufflé’s te maken. Iedereen doet er altijd zo vreselijk ingewikkeld over, toch? Nou – nergens voor nodig. Deze soufflé is helemaal niet lastig, rijst gewoon lekker en smaakt heerlijk.

 

(2 porties)

 

80 g Parmezaanse kaas

140 g gemengde harde Duitse kaas, bijvoorbeeld Tilsiter en Almblütenkäse

3 grote eieren

50 ml crème fraîche

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

5 stengels bieslook

boter om in te vetten

peper

 

1.     Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een niet te grote ovenschaal in met boter. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi wat rasp op de bodem van de ovenschaal. Rasp ook de overige kazen en meng dooreen.

2.     Splits de eieren. Roer de dooiers in een kom los met de crème fraîche en meng er de kazen door. Snijd de kruiden fijn en roer ze door het dooiermengsel; breng op smaak met peper.

3.     Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het kaasmengsel. Doe het mengsel over in de ingevette vorm en bak 15 min. in de oven. Serveer met stokbrood en een groene salade.

 

Deze soufflé is ideaal om restjes kaas in te verwerken: stukken die er niet meer uitzien, knalhard zijn geworden of misschien wat sterk ruiken. Je kunt er eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld door komijne- of Bärlauchkaas te gebruiken.

 

Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer verkrijgbaar is.

 

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page