top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Löwenzahn-spaghetti


In weilanden, bermen en ook in je tuin vind je nu overal paardenbloemen, in het Duits prachtig Löwenzahn genoemd. En als je ze dan toch wilt weghalen – wat niet per se hoeft, ‘on’kruid heeft ook zo z’n functies – doe er dan iets zinvols mee en gebruik het blad in een recept! Wij maken volkoren spaghetti met paardenbloemblad.


voor 4

1 bos paardenbloemblad*

30 g pijnboompitten

400 g volkorenspaghetti

zout, peper

3 el olijfolie

2 knoflookteentjes

½-1 chilipeper (afhankelijk van de scherpte)

stukje Parmezaanse kaas


1. Was het paardenbloemblad grondig, schud droog en snijd klein. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn; pas op dat ze niet verbranden! Neem van het vuur en zet weg.

2. Kook de spaghetti in een ruime pan met water en wat zout beetgaar. Pel en snipper ondertussen de knoflookteentjes en snijd de chilipeper in ringetjes. Verwarm de olijfolie in een panm en bak daarin de knoflook en chili goudbruin.

3. Giet de pasta af en meng direct de knoflook-chili-olie erdoor. Hussel het paardenbloemblad en de pijnboompitten erdoor en verdeel over vier borden; rasp er wat verse parmezaan over en serveer meteen, omdat anders het paardenbloemblad zijn smaak verliest.


* Vind je paardenbloemblad toch wat te extreem, dan kun je het heel goed vervangen door rucola.


© foto bit24@adobestock.com


Dit recept verscheen eerder in KOCH! De Duitse vegetarische keuken, verkrijgbaar hier op de site en in de (online) boekhandel
0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page