top of page
Aagje Blok

aagje maakt: pittige wortelstoof

oftewel Möhreneintopf



 Er zijn recepten die niet stoer zijn. Niet reuze opwindend, vernieuwend, schreeuwerig. Een beetje onopvallend – de culinaire muurbloempjes. Zo is er één recept uit KOCH! Duitse keuken anno nu dat we zelf heel graag maken, maar waar veel mensen waarschijnlijk zo overheen lezen: de Möhreneintopf van blz. 60.

 

Toegegeven, wortelstoof klinkt niet heel opwindend. Maar vergis je niet: deze Eintopf is heel wat smakelijker en vuriger dan zijn naam doet vermoeden. Bovendien is hij vegetarisch, licht, goedkoop, beregezond en vooral: heel heel lekker. Wat rijst erbij (ja, er gaat aardappel door, maar heus – wat rijst maakt het helemaal af) en klaar is kees. Sla vooral het drupje honing niet over, want dat haalt de smaak van de chilipeper net even op.

 

Koop wortels in verschillende kleuren en deze muurbloem verandert ook nog eens in een bonte beauty. Wat nou saai!


 

Möhreneintopf | Pittige wortelstoof

 

voor 4 eters

500 g wortels

250 g vastkokende aardappelen

250 g zoete aardappelen

1 ui

2 teentjes knoflook

1 stukje verse gember (ca. 3 cm)

1 chilipeper

2 el olie

500 ml groentebouillon

½  bos gladde peterselie (of koriander naar smaak)

zout, honing

 

1. Maak de wortels, aardappelen en zoete aardappelen schoon en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in partjes; pel en rasp de knoflookteentjes. Schil de gember en rasp of snijd heel fijn. Was de chilipeper, halveer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.

2. Verhit de olie in een ruime pan en bak daarin de ui, knoflook, gember en chili kort aan. Voeg dan de wortel en de beide soorten aardappelplakjes toe en bak kort mee. Giet de bouillon erop en laat 15-20 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Zet de laatste 5 min. het vuur heel hoog, zodat het vocht kan inkoken.

3. Was ondertussen de peterselie, schud droog en snijd fijn. Breng de stoof voor het serveren op smaak met zout, eventueel met een drupje honing, en roer de peterselie erdoor. Serveer met gekookte rijst.

 

Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu (blz. 60), dat helaas helemaal uitverkocht is.


© Foto: Heather Gill @unsplash

 

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page