top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt... speltknäckebröd


Het is weer om binnen te blijven en iets te bakken wat je vast nog nooit zelf hebt gemaakt: knäckebröd! Dat is namelijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, en bestrooid met verschillende toppings kun je er helemaal je eigen twist aan geven.


voor ongeveer 20 stuks

125 ml melk 50 g boter 250 g speltmeel 1 tl zeezout beetje meel om uit te rollen naar keuze: sesamzaadjes, maanzaad, pompoenpitten, zeezoutvlokjes etc.


1. Giet de melk in een steelpan, leg de klont boter erin en laat op laag vuur helemaal smelten. 2. Doe het speltmeel met het zout in een kom en meng. Giet de warme botermelk erop; meng goed en kneed tot een stevig maar soepel deeg. Leg een doek over de kom en laat 30 min. rusten. 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestuif je werkvlak met een beetje meel. Halveer het deeg en rol één helft dun uit; steek er met een vormpje of een glas rondjes uit of verdeel de plak in vierkantjes of rechthoeken. Leg ze op de bakplaat en prik elke cracker een paar keer in met een vork. Doe hetzelfde met de tweede bol deeg (of bak die in een tweede ronde als je maar één bakplaat hebt). Garneer naar smaak met bijvoorbeeld sesamzaad. Zorg ervoor dat je het zaad goed in het deeg drukt, anders rolt het er na het bakken net zo snel weer af! 4. Schuif de bakplaat in de oven en bak het knäckebröd in 15-20 min. goudbruin; pas op dat het niet te donker wordt. Zet vervolgens de oven uit, maar laat het knäckebröd nog circa 5 min. in de gesloten oven staan. Neem dan eruit en laat op een rooster afkoelen. Afkomstig uit Koch! vegetarisch, ISBN: 9789462501393

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page