top of page
  • Aagje Blok

Quark Bröttchen uit BACK! Het Duitse bakboek


In de Duitse keuken wordt veel gewerkt met kwark-oliedeeg – een makkelijk, luchtig deeg dat voor van alles en nog wat te gebruiken is. Deze rozijnen- of abrikozenbroodjes zijn waanzinig makkelijk om te maken. Ideaal voor een warm ontbijtje!


circa 80 g rozijnen of gedroogde abrikozen (naar keuze)

250 g bloem

1/2 zakje bakpoeder

70 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

snufje zout

250 g halfvolle kwark

6 el halfvolle melk

4 el zonnebloemolie

1 ei, losgeklopt


1. Week de rozijnen circa 15 min. in lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Zeef bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de beide soorten suiker, zout, kwark, melk en olie toe. Laat de rozijnen uitlekken en dep goed droog met een stukje keukenpapier. Voeg ze toe, meng alles goed en kneed kort tot een glad deeg. Het deeg is nu behoorlijk nat, maar vrees niet: dat hoort zo!

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met je handen het deeg in 8-10 ‘bollen’ op het bakpapier. Bestrijk met ei en vorm met de bolle kant van een lepel tot iets nettere hoopjes. Bak in 15-20 min. goudbruin. Laat op een rooster afkoelen.


Dit recept komt uit ons boek Back! Het Duitse bakboek, ISBN: 9789082214918 – hier, online en bij de boekhandel te bestellen.


© foto uitg. aagjeblok


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page