Haselnusstaler

February 26, 2014

Haselnusstaler zijn heerlijke koekjes, die ook nog eens heel makkelijk zelf te maken zijn. Enige vereiste: een flinke zak gemalen hazelnoten. Moet lukken, toch?

Je vindt dit recept op blz. 140 van KOCH! Duitse keuken anno nu

 

Nodig:

 

110 g bloem

100 g boter

50 g suiker

75 g gemalen hazelnoten*

1 eierdooier

bakpapier / poedersuiker

 

1.Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een glad deeg. Wikkel dit in folie en leg 45 min. in de koelkast.

2.Verwarm de oven voor op 160 ºC. Neem het deeg uit de koelkast en rol tot een dikke slang. Snijd deze in plakken van ongeveer 5 mm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3.Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 8-10 min. gaar. Ze worden niet echt donkerder, dus time het goed.

4.Laat ze op de bakplaat iets afkoelen (anders breken ze) en doe ze over op een rooster. Bestuif eventueel met wat poedersuiker en bewaar in een koektrommel.

 

*In Duitsland kun je in vrijwel elke supermarkt zakjes gemalen hazelnoten kopen voor nog geen euro. Je kunt natuurlijk ook zelf hazelnoten malen, al komt dat de smaak eigenlijk niet ten goede: het deeg is vettiger en de koekjes uiteindelijk minder luchtig. Raar maar waar: kant-en-klaar gemalen hazelnoten zijn hier dus een betere keuze.

 

[photo: B. en E. Dudzinscy | shutterstock.com]

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

October 31, 2019

Please reload

Please reload