Zimt!

Ik ben echt dol op kaneel: op een boterham met appel (eten mensen dat nog?), over blanke vla of op mijn cappuccino. Zelfs, zoals ik ooit van een echte Provençaalse leerde, als snufje door de ratatouille. Onze moeder maakte vroeger soms broeder (ook zo lekker!) en kookte daar kaneelsaus bij. In KOCH! Duitse keuken anno nu vind je een recept voor Brombeerpfannkuchen mit Zimtsauce. Het wat rinse dat bramen soms kunnen hebben, past echt perfect bij de zoetige, warme kaneel.

Voor het recept van de Brombeerpfannkuchen moet je het boek maar kopen (ja, gemeen), maar de kaneelsaus krijg je hier vast cadeau. In het boek gebruiken we ook nog een vanillestokje dat overblijft van de pannenkoek, maar het gaat ook prima zonder.

De saus moet overigens een tijdje doorkoken voor hij echt bindt. Loop daarbij vooral niet weg: het walst zomaar over de pan heen….

Je hebt nodig:

50 g boter

1 el bloem

500 ml melk

50 g suiker

2 tl kaneel

1.Smelt de boter in een steelpan en gaar daarin de bloem. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook; zorg dat er geen klontjes in zitten.

2. Roer de suiker en kaneel erdoor; pureer eventueel met een staafmixer om de kaneelklontjes kwijt te raken. Verwarm tot een romige, gebonden saus.

Heerlijk bij appeltaart, vanille-ijs of een winterse fruitsalade [MT]

foto © Marijne Thomas

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean