Op de keukentafel... ZTRDG Keukentafelboek no.1

Dit wordt geen recensie. Dit wordt een ode. Een ode aan ZTRDG, met zijn mooie boek, geweldige ZTRDG-helden en de minstens zo leuke website. O, en dan is er ook nog de nieuwsbrief. Van ZTRDG krijg ik terstond een stralend humeur, en wie ze nog niet kent, moet dringend een surfactie ondernemen naar www.ztrdg.nl

Wat maakt ZTRDG nou zo leuk? Het is wat mij betreft de no-nonsense benadering van eten, met een flinke knipoog en een hoop lol. ZTRDG wil Nederland aan gezond eten krijgen dat rekening houdt met seizoenen, beesten en producenten en weet dat te doen zonder schoolmeesterig of zweverig te worden. De recepten zijn leuk en maakbaar, al zijn ze misschien niet altijd wereldbestormend vernieuwend. Is dat erg? Nee.

Wat Keukentafelboek no. 1 betreft: de foto’s zijn leuk, de teksten zijn grappig zonder übermelig te worden en de portretten van ZTRDG-helden zijn inspirerend. ZTRDG-helden zijn boeren, telers en andersoortige makers als molenaars, bakkers en ijsmakers, maar bijvoorbeeld ook boekhandelaren met een hart voor kookboeken. Voor een aantal recepten wordt sneaky naar de site verwezen, maar dat is bij ZTRDG geen straf, want je vindt er allerlei lekkers en leuks (we’re looking at you, rabarbertaart….). De opmaak is prettig en functioneel, wat overigens ook voor de website geldt.

Om de ode compleet te maken: wij Aagjes vinden het vooral berestoer dat ZTRDG zijn 306 blz. tellende boek zelf uitgaf. Sterker nog: ze zijn onze inspiratie geweest (samen met de Kookkaravaan) om het ook lekker zelf te doen.

Favoriet: de chili con carne met bittere chocolade (‘holey moley’): een stevige chili met een mooie diepe smaak, zonder vervelend zoet gefrutsel als maïskorrels (of god verhoede, ananas). Begin op tijd, want van langer trekken wordt deze chili alleen maar lekkerder.

ZTRDG, te bestellen op ztrdg.nl voor 25 euro + verzendkosten. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean