Schattie!

Een tijdje geleden stonden we bij Bad Oeynhausen in de file (wie niet), toen naast ons een van de schattigste promo-mobiels ooit optrok. Het was een VW-bus met bolvormige caravan erachter, van top tot teen in oranje en jaren 50-tutlook, met daarop groots het Brandt Marken Zwieback-logo. Zo’n fijn schoongeboend kind, omlijst door zwierige witte letters die je beloven dat alles goed komt zolang je ‘s ochtends maar je Zwieback eet.

Nou zullen veel Nederlanders het merk niet kennen, maar in de supermarkt is het altijd weer een van onze heimelijke genoegens: rare verpakkingen. We hebben er nog veel meer in petto (emmertjes glazuur, flessen met vreemde kaboutermeisjes erop), maar de verpakking van Brandt Marken Zwieback is toch wel een van de toppers.

Zwieback is overigens gewoon beschuit, en zo smaakt het ook: gewoon. Niks bijzonders, een vierkant ‘beschuitje’ dat even lekker is met oude kaas als met een goed rijpe aardbei.

Die prachtige bus en aanhanger zijn helaas op internet niet te vinden. Jammer, ik zou er zo mee rond gaan rijden, en Brandt kan er moeiteloos mee op trendy festivals als de Rollende Keukens gaan staan. Misschien moeten we als troost maar naar het Brandt Marken Zwieback-museum in Hagen-Haspe (waar? wat?) of iets leuks kopen in de winkel. Niet van die nieuwerwetse Zwieback-versies met pina colada, maar een fijne tutbeker. Eigenlijk wil ik natuurlijk gewoon die bus. Met sleurhut. [MT]

randt-zwieback.de

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean