Op de keukentafel... Lecker

Elke week bekijkt Aagje Blok een kookboek op de keukentafel. Nou zijn kookboeken geweldig, maar je kunt natuurlijk ook uit een tijdschrift koken. In Duitsland is er keuze genoeg, zoals een van onze eerdere keukentafels al liet zien, zoals het immer fijn ogende Lecker. Je kunt ook in Nederland heel makkelijk een abonnement nemen (wat Aagje onlangs heeft gedaan) of je leeft je uit op de website lecker.de

De site is helaas minder speels van uiterlijk dan het blad. En dan hebben we het nog niet eens over de specials, zoals Lecker-Sansibar Sylt: die zijn echt een lay-out- en fotografiefeestje. Toch zoekt een site natuurlijk wel prettig. Van zelf Curry-Ketchup maken tot Graupensuppe (Graupen = gort) en van Tagesrezepte tot complete kerstkalkoenen met aanhang.

En juist als je een beetje op de site ronddwaalt, stuit je op de leukste dingen. Wat is bijvoorbeeld een Hüttengaudi? (ik zie gelijk een frisse Bayerische boerenzoon rondhuppelen op een wei, maar dat zal het wel niet zijn). Of Topfenstrudel?

Voor sommige gevallen zijn we wellicht iets te Nederlands. Bij een recept voor worstsalade zie ik vooral de jaren zeventig voor me (toen ik als kind fijn een puree-egel knutselde die vergezeld werd door een worstenhondje), en bij Leberkäse-Spieße mit Eiercreme draait mijn maag zich virtueel om.

Maar laat dat de pret vooral niet drukken, want er is zoveel lekkers te vinden dat je over die griezels gewoon heen kunt kijken. Doe jezelf een lol en koop op vakantie het blad Lecker (makkelijk te herkennen aan het afwijkende kleine, liggende formaat). Doe jezelf vervolgens een nog grotere lol en koop er gelijk een special bij. Duitse keuken op zijn leukst!

Lecker is te vinden in de (Duitse) supermarkt en boekhandel; www.lecker.de [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean