Aagje maakt... Kalter Hund!

August 29, 2014

Kalter Hund (Arretjescake)

 

 

Kalter Hund is net als de Nederlandse arretjescake een echte klassieker. Het ziet er leuk uit, hoeft niet in de oven en een kind kan de was doen. Een behoorlijk calorierijke was, dat wel.

 

 

voor 1 koud hondje

 

boter om in te vetten

450 g melkchocolade

150 g pure chocolade

150 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)

200 ml slagroom

ca. 250 g (oude) biscuitjes

langwerpige cakevorm, bakpapier

 

1. Vet de cakevorm rondom in met een klein beetje boter en bekleed de vorm vervolgens met bakpapier.

2. Hak de beide chocoladesoorten en het kokosvet in blokjes en doe ze in een pan. Giet de slagroom erop. Verwarm al roerend op heel laag vuur tot het mengsel volledig vloeibaar is en er geen klontjes meer te zien zijn.

3. Schep biscuitjes en chocolademengsel om en om in de cakevorm (zie foto); begin en eindig met een laag chocolade. Je kunt de koekjes ook in stukken breken.

4. Zet de Kalter Hund minimaal 5 uur maar liever nog een hele nacht in de koelkast. Maak de zijkant de volgende dag voorzichtig los van de vorm, stort de cake op een bord en trek het papier eraf. Serveer koud (en in kleine porties!).

 

Tip: voeg aan de chocolade wat geraspte sinaasappelschil toe.

 

foto: Annette Schaff | Shutterstock

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

December 18, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok