Twee emmertjes glazuur halen… of chaiglazuur maken

In het kader van onze minireeks ‘tutverpakkingen’ hebben we deze week weer een prachtexemplaar. Dit emmertje van de firma Insula herbergt kant-en-klaar hazelnootglazuur, en is bij de meeste Duitse supermarkten bij de bakspullen te vinden. Insula maakt nog veel meer Backzutaten, maar onze blik wordt toch altijd weer naar dit emmertje getrokken. Er schijnt ook een groene variant te bestaan, met citroen, maar die zijn wij nog nooit tegen het lijf gelopen.

Het metalen emmertje is pakweg 8 cm hoog, en je hangt het voor gebruik in warm water tot de inhoud dunner wordt en je het kunt uitstrijken. Als je glazuur overhoudt, kun je de boel gewoon weer laten opstijven. Het heeft een allerschattigst hengseltje, alsof je er zo boodschappen mee gaat doen. Of water halen, natuurlijk.

De hamvraag is natuurlijk: is het ook lekker? Mwah… niet helemaal. Het heeft een wat vettig smaakje, en de hazelnoot is ver te zoeken. Toch kopen wij af en toe een emmertje. Gewoon, voor de schoonheid van dit fenomenale retrogeval. En om te voorkomen dat ze de verpakking gaan restylen. Je moet er toch niet aan denken!

Glazuur is overigens heel makkelijk zelf te maken, daar heb je geen emmers voor nodig (wel heel veel poedersuiker). Wat dacht je van chaiglazuur, bijvoorbeeld om een saaie vanillecake mee op te leuken?

Nodig:

250 g poedersuiker

snufje gemberpoeder

2 el sterke chaithee

2 el melk

Vermeng in een kom de poedersuiker met de gemberpoeder, en roer vervolgens los met de thee en melk. Bestrijk de bovenkant van een cake of cupcakes ermee en laat 1-2 uur drogen.

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean