Op de keukentafel: Smult

Even snel een recept online opzoeken met als trefwoord iets wat je toevallig in huis hebt… dat gaat heel gemakkelijk op smulweb.nl Aagje maakt daar regelmatig gebruik van als ze geen zin heeft om de kookboeken door te lopen met in gedachten dat ene specifieke ingrediënt. Sinds enige tijd heeft Smulweb ook een tijdschrift, genaamd Smult. Verschijnt 4x per jaar en ziet er geweldig uit.

Aagje heeft nummer 5 voor zich liggen, vol met ‘heerlijke Hollandse herfst’-recepten. Paddenstoelen, spruitjes, pompoen, stoofpotjes, hartige taarten, bloedworst; het komt allemaal aan bod. De recepten zijn makkelijk te maken en er wordt bij vermeld waar ze vandaan komen (uit verschillende kookboeken, van de Smult-redactie of bijvoorbeeld van ‘Smulwebkok Omamajoke’).

Naast meer dan 65 recepten biedt deze editie van Smult nog heel veel ander leuks voor foodies: ‘Smult spot’ met leuke keukenspullen, webadressen en doedingen (vreselijk woord); achtergrondverhalen waarin we op excursie gaan met een paddestoelenhunter, wecken met een culinair etnoloog, zelf worst maken onder leiding van de ‘Held van de smaak’, leren thee zetten... (?!) Aagje dacht dat ze dat al kon, maar de watertemperatuur schijnt van buitengewoon belang te zijn. Zijn er mensen die een thermometer in de theepot hangen? Maar ziedaar: er zijn waterkokers te koop waarop je de te bereiken temperatuur kunt instellen. Weer wat geleerd…

De vormgeving is eigentijds: foto’s om op te eten, veel speelse letterfonts, kleurrijk, op bijna elke pagina grafische grapjes, ikoontjes en leuke ondergrondjes. En dat alles zonder heel erg druk te worden. Om dit te laten zien nu eens niet een omslag boven aan dit stukje, maar de inhoudspagina’s van editie 6, die nu in de winkel ligt.

Een favoriet: Italiaanse minibroodjes met courgette. Volgens Smult van de eerder genoemde Smulwebkok Omamajoke, volgens de website zelf van cuisine_Monique (raadselachtig, maar daarom niet minder lekker): www.smulweb.nl/community/pagina/cuisine_monique

Smult, een uitgave van Smulweb, verschijnt 4x per jaar bij Younity Media, 4,95 euro in de winkel

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean