Op de keukentafel: witte Glühwein

December 11, 2014

 

Momenteel breek je je nek erover: Glühwein. Een drankje dat eigenlijk alleen werkt als er een dik pak sneeuw ligt, je in het donker over een Weinachtsmarkt glibbert en vooral: als je het zelf maakt. Koop nooit – we herhalen – nooit een pak. Bah. Bovendien ben je zo klaar, dus waarom zou je? Vandaag gaan we voor de witte variant, die je het meest in het zuiden van Duitsland tegenkomt. Voor een beetje witte winter, zullen we maar zeggen…

 

1 vanillestokje

2 onbespoten sinaasappels

1 l witte wijn (bijvoorbeeld een Riesling)
2 steranijs

2 kaneelstokjes

4 el honing

 

  • Splijt het vanillestokje. Schil de sinaasappels in een dunne sliert en pers het sap uit. Verwarm sap en schil samen met de wijn, vanillestokje, anijs en de kaneelstokjes.

  • Laat de Glühwein met het deksel op de pan 20 min. trekken; zorg dat hij niet kookt! Giet door een zeef en breng op smaak met honing.

 

Je vindt dit recept op blz. 179 van KOCH! Duitse keuken anno nu [MT]

 

(foto: Shutterstock)

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload