Appel-yoghurtcake

March 1, 2015

 

Het beslag voor deze makkelijke cake is ongelooflijk glad en romig, en het is een ideaal recept om oude, verschrompelde appeltjes een mooie eindbestemming te geven.

 

150 g boter, in vlokken

200 g suiker

2 eieren

1/2 tl vanillepasta

185 g zelfrijzend bakmeel

175 ml dikke Griekse yoghurt, in vanille- of honingsmaak

2 friszure appels

snuf kaneel

 

 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm in met boter en bestuif licht met een beetje bakmeel. Klop in een kom de suiker los met 130 g boter.

2. Klop in een kommetje de eieren los met de vanille-essence en voeg beetje bij beetje toe aan de boter. Schep voorzichtig het bakmeel erdoor, gevolgd door de yoghurt, meng goed en verdeel over de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.

3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes. Schik de partjes op de cake en bestuif licht met kaneelpoeder. Smelt de resterende boter en druppel over de bovenkant van de cake.

4. Bak ca. 45 min. of tot een satéprikker die je erin steekt, er droog uit komt. Haal uit de oven, laat 30 min. rusten en doe dan over op een rooster om af te koelen. Bestuif eventueel voor het serveren nog met poedersuiker. 

 

© beeld Marijne Thomas

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok