Op de keukentafel: Rachel Khoo’s Kookschrift


Dit keer geen review maar een preview vanaf onze keukentafel. Op 10 maart verschijnt bij Kosmos Uitgevers de Nederlandstalige uitgave van Rachel Khoo’s Kitchen Notebook. Aagje kon niet wachten en kocht onlangs stiekem alvast de Engelse editie van Rachels leukste kookboek tot nu toe!

Eerder schreef ze Chez Rachel en Mijn Franse Keuken; beide gewijd aan bekende en minder bekende Franse recepten die zij kookt en serveert aan steeds twee gasten in haar piepkleine huiskamerrestaurant in Parijs. Ze ging daarvoor in Frankrijk op zoek naar de lekkerste lokale en regionale (familie-)recepten.

Dit keer beperkt ze zich niet tot Frankrijk en deelt ze met ons recepten en eetervaringen uit haar multiculturele achtergrond (een Maleisische vader, een Oostenrijkse moeder en een jeugd doorgebracht in Beieren, Engeland en Frankrijk), en die ze nu tegenkomt tijdens haar reizen over de hele wereld. Op die reizen heeft ze altijd een notitieboek bij zich, waarin ze haar culinaire avonturen noteert.

Het blijft niet bij schrijven: de notitieboeken zijn gelardeerd met foto’s en tekeningen en ze verraden de opleiding tot vormgever die Khoo volgde aan de kunstacademie. En omdat de boeken wat meemaken onderweg, zijn ze rijkelijk voorzien van ezelsoren, vlekken, scheuren en plakbandjes… In haar voorwoord zegt Rachel dat haar ultieme wens is dat haar kookschrift op onze boekenplank zal belanden, voorzien van onze eigen aantekeningen, vette vingers, en vlekken en spatten van de gerechten die we hebben gemaakt.

Geen probleem! Het boek is een lust voor het oog, en we zullen er ongetwijfeld vaak uit gaan koken. De vlekken komen vanzelf, aantekeningen alleen als een recept om een aanpassing vraagt.

Wat als eerste te maken van de ruim 100 gerechten? Turkse cake met granaatappel en pistachenootjes, Italiaanse panzanella, Provencaalse geroosterde kip, Maleisische tjendol? Lastig kiezen… Binnenkort kunnen jullie hier vinden wat het is geworden!

Rachel Khoo’s Kookschrift verschijnt op 10 maart a.s. bij Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021558752 [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean