Recept: Rachel Khoo’s vijgentruffels


Zoals beloofd heeft Aagje dit weekend gekookt uit Rachel Khoo’s kookschrift. Nou ja, gekookt… het fornuis kwam er alleen aan te pas voor het smelten van chocola. We maakten namelijk de vijgentruffels. Niet moeilijk, wel een beetje een kliederklusje, en je hebt wat meer tijd nodig dan vermeld… maar dan heb je iets om je vingers bij op te eten!

85 g gedroogde vijgen 85 g Medjool dadels zonder pit 40 g pistachenoten (gepeld gewogen) 20 g zachte boter ½ tl zout 100 g donkere chocola (70%) 70 g amandelen zonder schil, licht geroosterd

1. Snijd de harde steeltjes van de vijgen en doe ze met de dadels, pistachenootjes, boter en zout in de keukenmachine. Maal alles tot een pasta. Rol van de pasta kleine balletjes; de hoeveelheid hebben we wat aangepast. Rachel maakt er 12, wij vonden die wat groot en maakten er 18. Leg de balletjes op een bord. 2. Doe de chocola in een vuurvaste glazen schaal en verwarm au bain-marie boven een pan met water dat tegen de kook aan zit. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Hak ondertussen de amandelen fijn. 3. Haal de truffels 1-voor-1 met twee vorken door de gesmolten chocola en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Rol ze vervolgens meteen door de amandelen en leg ze op een met huishoudfolie beklede schaal. Herhaal dit voor de overige truffels. Laat de truffels daarna een uur opstijven in de koelkast.

Tip: voor wat extra kleur is het leuk om met de amandelen ook wat van de pistachenootjes mee te hakken. De truffels zijn in de koelkast een week houdbaar. [LT]

Uit: Rachel Khoo’s Kookschrift, recent verschenen bij Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021558752

© beeld Liesbeth Thomas

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean