Op de keukentafel: Supper Club


Supper Club’s auteur Kerstin Rodgers kookt graag, kent het alternatieve circuit en was al langer bekend van haar foodblog MsMarmiteLover. In 2009 begint ze in haar huis in Londen ‘The Underground Restaurant’. Het fenomeen huiskamerrestaurant bestond al veel langer, maar wordt inmiddels wat meer mainstream en overal in de hele wereld duiken, vooral in steden, geheime supperclubs en pop-uprestaurants op waar je voor een vaste prijs een maaltijd krijgt op restaurantniveau. Je vindt deze restaurants niet in de stadsgidsen – je moet ervan op de hoogte zijn én een felbegeerde plaats weten te bemachtigen. En afhankelijk van het aantal plaatsen, eet je die avond waarschijnlijk met vreemden… wat ook wel weer spannend is!

Rodgers beschrijft in haar ietwat excentrieke boek ‘hoe het allemaal zo gekomen is’, deelt haar uitbundige ervaringen en ze geeft een 12-stappenplan als leidraad voor het oprichten van je eigen huiskamerrestaurant. Handig voor als je zelf zou willen beginnen! Wij houden het even bij het uitproberen van de ruim 120 recepten. Allemaal lekker, sommige heel eenvoudig (borrelhapjes, cocktails), sommige nogal bewerkelijk (bijvoorbeeld de Pork belly met een vulling van salie en venkel). Als recepten meer dan 2 pagina’s beslaan, heeft Aagje als gauw de neiging tot overslaan!

Eerst krijgen we recepten op de min of meer standaard menuvolgorde, vervolgens drie themamenu’s: handig als je een ‘Elvis night’, een ‘Black-album night’ (allemaal zwarte gerechten) of een bloemen-etentje wilt organiseren. Het boek is leuk vormgegeven, gelardeerd met oude gravures, kleurrijke foto’s en speelse typografie… tientallen letterfonts zijn uit de kast gehaald. En mocht je op vakantie gaan: achterin staat een lange lijst met supperclubs verspreid over de hele wereld. Wel slim om van te voren te checken of ze nog bestaan!

Favoriet: risotto met dobbelsteentjes flespompoen en blauwschimmelkaas. Niet zo makkelijk te maken voor een huiskamer vol, maar ideaal voor een kleiner (vegetarisch) gezelschap.

Supper Club, in het Engels verschenen bij Harper Collins, ISBN 9780007382996. In het Nederlands verschenen bij Veltman Uitgevers, ISBN 9789048306428. [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean