Op de keukentafel: Deli, wir treffen uns in der Küche

Deze week ligt op onze keukentafel weer eens een tijdschrift: Deli. Een magazine dat Aagje nog niet eerder had gezien, en daarom ging het tijdens een tripje naar Duitsland mee in de bagage. Geen slechte keuze, want er is veel te lezen (en na te maken…).

Deli volgt hetzelfde patroon dat de meeste culinaire bladen vertonen: er zijn wat nieuwtjes, er wordt een bepaald kookboek uitgelicht, er zijn kleine gerechten (in dit geval smoothies) en (uitgebreidere) recepten naar een thema (‘Pasta zum schwärmen’, vrij vertaald past om bij te kwijlen. Maar dan wat netter.) Natuurlijk mogen wijn & co niet ontbreken, en in de Deli zijn dat dit keer de zogeheten Craft-biere: bieren uit kleine, onafhankelijke brouwerijen. Blijkbaar niet alleen in Nederland een trend! Van Thirsty Lady tot Hopfenstopfer: Deli betoogt dat niet alleen mannen oog hebben voor spezial-biere. Nou verbaast Aagje dat niks, want als je ergens vrouwen aan het bier ziet, dan is het wel in Duitsland! Maar de aandacht voor de kleine brouwerijen is zeker in een land met zo veel grote concerns te loven, dus wij zeuren nergens over. Ook de reportage over culinair Istanbul is de moeite waard, zeker voor mensen die op korte termijn naar die stad afreizen. Deli onder je arm schuiven en op pad gaan!

Is Deli anders dan andere culimagazines? Neuh. Maar het is een fijn opgewekt blad dat nergens belerend of nodeloos ingewikkeld doet, niet übersimpel is maar toch heel maakbaar, prettig in de hand ligt en (ja, het lijkt een detail maar don’t’ mess with Aagje!) fijn stevig, mat papier gebruikt. De opmaak en fotografie zijn leuk met een knipoog zonder al te jolig te worden en de recepten (met name voor de hartige gerechten) zijn gedegen en qua ingrediënten nog prettig overzichtelijk. Die-hard vegetariërs of vegans zullen weinig met Deli aankunnen (maar daarvoor heeft Duitsland het geweldige Veggie Magazine), maar voor ieder ander is dit zeker een aanrader. Op de site vind je overigens ook recepten en de zogeheten Deli-tapete: culi-wallpapers voor tablet of smartphone.

Wat Deli vooral verfrissend maakt, is dat de nieuwtjes echt nieuwtjes zijn (en niet weer – ja, we zijn er ook dol op, maar toch – een zoveelste rollende keuken) en dat we niet weer de hele culinaire incrowd van Nederland tegenkomen. Wij nemen ‘m volgende keer weer mee!

Deli; in Duitsland bij de supermarkt en boekhandel te koop voor €3,20. Op de website (www.deli-magazin.de) ontdekten we overigens dat Deli een uitgave is van het bekendere Essen&Trinken. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean