Op de keukentafel: Kaiserschmarrn!

Toen KOCH! net uit was, werd ons vaak gevraagd: ‘Waarom staan er geen Kaiserschmarrn in?’ (ja, ook zuurkool ontbreekt, maar dat is weer een ander verhaal). Het antwoord is van een verbluffende eenvoud: Kaiserschmarrn zijn niet Duits, maar Oostenrijks. Ergens moet je een grens trekken, nietwaar? Maar dat Kaiserschmarrn overheerlijk zijn, valt niet te ontkennen. Daarom alsnog!

Kaiserschmarrn (4 porties)

4 eieren

30 g suiker

snufje zout

zakje vanillesuiker

125 bloem

375 ml melk

boter om in te bakken

poedersuiker

naar smaak: 1 el rum + handvol rozijnen

  • Als je rozijnen wilt gebruiken: doe de rozijnen in een kommetje, giet de rum erop en laat 15 min. wellen.

  • Splits de eieren. Sla de eiwitten stijf in een brandschone kom.

  • Klop in een andere kom de eierdooiers los met suiker, zout en vanillesuiker. Zeef de bloem erboven en voeg al roerend de melk toe. Schep er dan voorzichtig de eiwitten doorheen.

  • Verhit de boter in een koekenpan met zware bodem. Laat de rozijnen als je die gebruikt, kort uitlekken. Schep de helft van het beslag in de pan, verdeel er eventueel de helft van de rozijnen over, leg een deksel op de pan en bak 3 min. Keer om en bak ook de andere kant goudgeel; verdeel de Schmarrn vervolgens met een vork in stukjes. Neem uit de pan en houd warm; bak op dezelfde manier het resterende beslag.

  • Bestuif met poedersuiker en serveer. Kaiserschmarrn zijn heerlijk met bijvoorbeeld warme kersen of zelfgemaakte abrikozen- of appelcompote.

Vergis je niet: dit is heerlijk, maar ook heel machtig! [MT]

(foto Marysckin |Shutterstock)

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean