Op de keukentafel…. I like blogs, Rezepte von Foodbloggers mit Herd und Seele


In de schier eindeloze stroom culipublicaties richt Aagje haar blik deze week weer op een tijdschrift: I like blogs, Rezepte von Foodbloggers mit Herd und Seele. Het is een wat vreemd fenomeen, want waarom zou je van een typisch online-verschijnsel – het blog – een tijdschrift maken? Wij fronsen er heel subtiel onze Aagje-wenkbrauwen bij. Maar niet gezeurd: het ziet er leuk uit, en een mens wil wel eens weten wat anderen online zo uitspoken, en dus gaat het mee in de Duitse winkelmand.

Toch gaat dat dubbele gevoel niet helemaal weg. Het tijdschrift oogt zoals gezegd leuk, de opmaak is fijn springerig, de selectie bloggers is divers en er is voor elk wat wils. En toch. Het oogt stiekem een beetje lui: je haalt recepten bij bloggers – en waarschijnlijk al het beeld ook – en vult er een blad mee. Klaar. Dat klinkt flauw (en je moet ze natuurlijk ook eerst zien te vinden en interviewen), maar heel veel meer lijkt er niet mee gedaan: er zit geen eenheid in de recepten, noch in het beeldmateriaal, waardoor ook opvalt dat sommige bloggers de grote recepten-schrijf-zonde begaan: ingrediënten die niet in de juiste volgorde staan, of ingrediënten die wel genoemd worden maar niet terugkomen in het recept. Foei, een beetje kookboekredacteur zou je een ferme tik op de kokende vingertjes geven…!

En er irriteert nog iets, wat mijn mede-Aagje bij het doorbladeren feiloos benoemt: ‘Wat zijn al die mensen stuitend blij.’ Dat klinkt misschien gemeen, maar inderdaad: iedereen is even succesvol, even opgetogen, even hipsterig, en – niet te vergeten – heeft een fijne rozentattoo. Niks mis mee, maar waarom lijken ze allemaal op elkaar…?

Fazit, zoals Duitsers zo mooi zeggen: mwah. Best leuk, je doet wat nieuwe blogs op, je ziet dat je te weinig van het ontbijt maakt (er zijn blijkbaar mensen die in hun pyjama complete ontbijtpizza’s bakken?) en je beseft dat je dringend een baard moet laten staan. Maar wereldschokkend? Neu. [MT]

I like blogs, Rezepte von Foodbloggers mit Herd und Seele, te vinden op:

http://www.burda-foodshop.de/Einzelhefte/Einzel-i-like-Blogs-Rezepte/i-like-Blogs-REZEPTE-Von-Foodbloggern-mit-Herd-und-Seele.html (4,95 + verzendkosten)

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean