Op de keukentafel: Gizzie Erskine, Skinny weeks & wicked weekends


Dit nieuwe boek van Gizzi Erskine staat vol met fantastische en smaakvolle gerechten voor ‘levensgenieters die graag in vorm willen blijven’. De formule is heel eenvoudig: een aantal dagen letten op wat je eet (skinny weeks), om daarna een dag of weekend uit de band te springen (wicked weekends). Nadrukkelijk geen dieetboek, maar een boek voor wie van lekker eten houdt en zijn/haar gewicht onder controle wil houden. Uit onderzoek is gebleken dat diëters die zichzelf 1 of 2 ‘vrije’ dagen in de week gunnen, sneller gewicht verliezen dan diegenen die een dieet elke dag strikt volgen. En het is natuurlijk veel beter vol te houden...

Maar ook voor wie niet op zijn/haar gewicht hoeft te letten, is dit een heel leuk en vooral lekker kookboek! Veel recepten komen uit de mediterrane en Aziatische keuken, zijn soms wel wat bewerkelijk en vragen hier en daar om toch wel heel moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Wat te denken van Koreaanse glasnoedels van zoete aardappelen? Helaas biedt Gizzy niet altijd een alternatief, wat ze gelukkig wel doet in onderstaand recept.

Heerlijk en nog uit de sectie ‘Skinny’ ook! Eet smakelijk!

Ash-e-jow (Perzische gerstsoep met kip en citroen)

Nodig voor 6 personen:

3 el koolzaad- of olijfolie 4 scharrel-kippendij-filets 2 grote uien, gepeld en gesnipperd 3 knoflooktenen, fijngesneden 1 tl kurkuma 175 g gerst (gort kan ook) 75 g groene linzen zeezout en versgemalen zwarte peper 1 l water 1,5 l kippenbouillon 1 bosje verse peterselie 1 bosje verse koriander 50 g verse spinazie 2 el vloeibare wei of 3 el Griekse joghurt met 0% vet geraspte schil en sap van 1 kleine citroen

1. Verhit de helft van de olie in een grote pan op middelhoog tot hoog vuur. 2. Voeg de stukken kip toe en braad ze rondom aan. Neem ze dan uit de pan. 3. Doe de rest van de olie in de pan en fruit de uien 10 min., tot ze gaar en goudbruin zijn. 4. Voeg de knoflook en de kurkuma toe en bak nog 1 min. 5. Doe dan de kip, de gerst en de linzen erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper. 6. Bak nog enkele minuten, voeg dan het water en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. 7. Temper het vuur, dek de pan af en laat de soep 45 min. sudderen terwijl je af en toe roert. 8. Haal de kip uit de pan en verdeel de filets in sliertjes. 9. Doe het vlees weer in de pan, samen met de spinazie, de verse kruiden en de joghurt of wei. Breng de soep opnieuw aan de kook. 10. Voeg het citroensap en de rasp toe, breng de soep op smaak met zout en peper en serveer hem in kommen.

Skinny weeks & wicked weekends, verschenen in 2014 bij Van Dishoeck, ISBN 9789000320714 [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean