Aagje kookt... Kekian, uit Toen was koken heel gewoon


Een paar weken geleden besprak Aagje op deze plek Toen was koken heel gewoon van Lisette Bossert. We beloofden toen snel iets uit het leuke boekje te maken en die belofte komen we natuurlijk na! We maakten en verorberden gisteravond kekian, garnalenkoekjes met tomatenjam. Het lievelingsrecept van Thé Tjong-Khing, een van de geïnterviewden uit het boek. En ze waren heerlijk!

Voor 2 personen:

(voor de tomatenjam) 150 gram tomaat 3 cm rode peper 2 el agavesiroop (honing werkt ook) 3 el citroensap flinke snuf zout en wat peper 2 gram marmello

(voor de garnalenkoekjes) 125 g garnalen 1 lente-ui 125 g speltbloem (wij gebruikten kikkererwtenmeel) 1 ei 1/2 tl zout 125 ijskoud water versgemalen peper olijfolie Tomatenjam 1. Snijd de tomaten in blokjes. 2. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd die in reepjes (wij lieten de zaadjes zitten, want we houden wel van pittig!) 3. Doe alle ingrediënten voor de jam (behalve de marmello) in een kleine pan, leg het deksel op de pan en breng aan de kook. 4. Zet het vuur laag en laat de jam 10 min zachtjes koken. 5. Voeg de marmello toe en kook de jam nog 1 minuut. 6. Giet de jam in een schaaltje en laat afkoelen. 7. Proef en voeg naar smaak nog wat extra zout of citroensap toe.

Garnalenkoekjes 1. Hak de garnalen grof en snijd de lente-ui in plakjes. 2. Doe bloem, ei, zout en ijswater in een mengkom. 3. Draai boven de kom een paar keer met de pepermolen en roer tot een glad beslag. 4. Voeg de garnalen en lente-ui toe en roer alles goed door. 5. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. 6. Schep met een grote lepel drie hoopjes beslag in de pan en plat ze wat af met een vork (tot een diameter van ±10 cm). 7. Bak de koekjes aan elke kant 3 tot 4 minuten, tot ze gaar en bruin zijn. 8. Serveer de warme koekjes met de tomatenjam.

Heerlijk met een frisse komkommersalade. Eet smakelijk!

Toen was koken heel gewoon, auteur: Lisette Bossert, verschenen in april 2015 bij Uitgeverij Loopvis, ISBN 9789081764872 [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean