Aagje kookt... Asperges met wasabidressing en norizeewier, uit Oosters vegetarisch


Je hebt van die boeken die al een tijd op de keukenplank staan (in ons geval de keuken-boeken-kast, de collectie past al heel lang niet meer op een plank...) en waar je telkens naar teruggrijpt, omdat er zulke heerlijke recepten in staan. En in dit geval ook nog eens super handig als je vegetariërs te eten krijgt! Zo’n boek is Oosters vegetarisch van Jolande Burg.

Deze collectie vleesloze recepten uit Thailand, India, China, Korea, Japan, Indonesië en Vietnam laat zien dat de Oosterse keukens zich bij uitstek lenen voor creatieve, geurige en pikante vegetarische gerechten. Laat je niet afschrikken door de soms wat lange lijst ingrediënten, ze zijn tegenwoordig bijna overal makkelijk te krijgen (supermarkten, natuurvoedingswinkels, toko’s of online).

Net als de recepten is ook het boek zelf een lust voor het oog: mooie foto’s Van Erik Spaans en een leuke, uiteraard oosters-geïnspireerde vormgeving.

Wij maken vandaag een van de Japanse recepten: Asperges met wasabidressing en norizeewier, een voorgerecht.

Voor 4 personen 1 norivel 1 kleine stevige komkommer, ontdaan van de zaadlijsten en grof geraspt 12 groene, niet te dunne asperges 1 kleine rettich, geschild en grof geraspt

Voor de dressing: 1 el wasabimosterd (online verkrijgbaar) 1 tl zout 2 el mirin 1,5 el rijstazijn 3 el olijfolie 2 tl sesamolie 1 el geraspte gemberwortel

1. Rooster het norivel licht in een droge koekenpan en snijd in smalle reepjes. 2. Zout de geraspte komkommer en laat in een zeef circa 30 min. uitlekken. 3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing in de aangegeven volgorde. 4. Blancheer de asperges circa 4 min. in flink gezouten water. Als ze wat dikker zijn, geeft 10 min. trouwens een wat lekkerder resultaat. 5. Spoel ze af en laat uitlekken. 6. Leg de asperges op de borden, verdeel de uitgelekte komkommer, de rettich en de dressing erover en garneer met norireepjes.

Ook lekker om het recept uit te breiden naar een bijgerecht bij de hoofdmaaltijd!

Oosters vegetarisch, Jolande Burg, verschenen in 2011 bij Karakter uitgevers, ISBN 9789061128304 [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean