Aagje kookt: pompoenpuree


Heb je nog pompoen over van Halloween, of doet de herfstlook buiten je verlangen naar stevige, winterse gerechten? Dan is deze pompoenpuree een heerlijk alternatief voor gewone aardappelpuree.

Nodig

5 middelgrote aardappelen

1 middelgrote pompoen

1 bouillonblokje

1 el gezouten boter

1 el olijfolie

1 rode ui, heel fijn gesnipperd

2 knoflookteentjes, heel fijn gesnipperd

200 ml melk

peper, zout

1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes (als je pompoen heel vers is, kun je ervoor kiezen het schillen achterwege te laten).

2. Doe de blokjes aardappel en pompoen in een pan en giet er 400 ml water op; de blokjes moeten onderstaan. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat 10-15 min. koken; controleer of de blokjes gaar zijn door er de punt van een scherp mes in te steken. Schep een beetje bouillon uit de pan en houd dat apart; giet de blokjes af.

3. Verwarm de boter en olijfolie in een ruime koekenpan en bak daarin de uiensnippers en knoflook glazig. Giet de melk erop, breng krachtig op smaak met zout en peper en neem van het vuur.

4. Doe het boter-uimengsel bij de aardappel-pompoenblokjes en stamp goed. Voeg eventueel wat van de achtergehouden bouillon (of wat melk) toe als de puree droog lijkt te worden en breng op smaak. [MT]

© foto Kiian Oksana | Shutterstock

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean