Aagje kookt: Thaise kipcurry

December 10, 2015

 

Op een koude dag is er weinig zo verwarmend als een goede curry – en deze Thaise groene kipcurry is ook nog eens heel snel klaar. Flinke bak pandanrijst erbij (jaaa, heel eng, zitten zomaar koolhydraten in) en een frisse komkommersalade, en Aagje is een tevreden mens. Mocht je de hand weten te leggen op kleine Thaise aubergines – toeslaan! Je kunt ze in stap 3 samen met de kip toevoegen.

 

 

Voor 2 personen

½ el olie

1 el (15 ml) Thaise groene currypasta

200 ml kokosmelk (geen light)

200 ml groente- of kippenbouillon

fijngeraspte schil van ¼ limoen

1 flink gedroogd limoenblad (djeroek poeroet)

150-200 g biologische kippendij

Thaise vissaus

2 lente-uitjes, kleingesneden

handje cashewnoten

verse rode chilipeper, in ringetjes (naar keuze)

 

  1. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak kort in de hete olie.

  2. Giet de kokosmelk erop en laat even borrelen. Voeg de bouillon toe, de limoenrasp en het limoenblad (te vinden bij de toko). Laat 10 min. pruttelen.

  3. Snijd de kip in niet te smalle stukken. Voeg toe aan de curry.

  4. Zet het vuur lager en leg het deksel op de pan. Laat ca. 8 min. sudderen tot de kip gaar is. Vis het limoenblad eruit.

  5. Breng op smaak met een scheutje vissaus en garneer met de lente-uitjes, cashewnoten en chilipeper. [MT]

 

 

© foto Leelakajonkij|Shutterstock

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

October 31, 2019

Please reload

Please reload