Aagje bakt... walnootbrownies

February 4, 2016

 

Er zijn van die dagen... dat je gewoon echt aan de brownies moet! Deze brownies zijn super snel klaar en je kunt er zelf allerlei varaties op bedenken; vervang de walnoten bijvoorbeeld eens door pecannoten, of experimenteer met verschillende soorten chocolade, wat vanille, kaneel, etc...

 

Walnoot-brownies

 

165 g pure chocolade, grof gehakt

150 g boter

220 g suiker

3 eieren

140 g bloem

80 g melkchocolade, grof gehakt

handjevol walnoten, grof gehakt

 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een bakvorm van ca. 20 x 30 cm in met boter.

 

2. Vul een pan met heet water, zet op laag vuur en hang er een kom boven; zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Doe de pure chocolade met de boter in de kom en laat al roerend smelten. Neem van de pan en laat iets afkoelen.

 

3. Klop de suiker met de eieren schuimig en schenk er beetje bij beetje de gesmolten chocolade bij; roer steeds goed. Zeef de bloem erboven, schep de melkchocolade en de walnoten erdoor en meng goed.

 

4. Schep het mengsel in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bak circa 30 min. in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen; snijd in vierkantjes en bestuif die met poedersuiker.

[MT]

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

October 31, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok