Aagje test... Pasta Delizia Groentepasta knolgroenten


Soms kom je in de winkel nieuwe producten tegen die, bijvoorbeeld door de fraaie verpakking, verlokken tot uitproberen. Of je krijgt – als je zoals Aagje regelmatig je boodschappen laat bezorgen door Albert – weleens een probeerverpakking van een nieuw product. Dan wordt het tijd om een nieuwe rubriek in het leven te roepen: ‘Aagje test…’. Met deze week: de Pasta Delizia Groentepasta, en wel de variant ‘knolgroenten’.

Nou heeft Aagje helemaal geen problemen met het eten van reguliere pasta – vanwaar toch die hype om tarwe af te zweren? – maar deze prachtige dieppaarse tagliatelle vraagt erom geprobeerd te worden. Volgens de verpakking bestaat de pasta voor 40% uit knolgroenten: 11% wortel, 19% rode biet en 10% peterseliewortel (waarom zien we die eigenlijk bijna nooit in de winkel?). Naast de ‘knolgroenten’-variant biedt de Deense firma Orkla Foods ook een variant met wortel, een met bloemkool en een versie met broccoli-peulvruchten.

Ideaal voor een supersnelle maaltijd: de pasta hoeft namelijk maar 2 minuten te koken. Wok terwijl het water voor de pasta aan de kook komt 400 g. verse spinazie kort in een el olijfolie, samen met twee fijngesneden teentjes knoflook. Voeg zodra de spinazie geslonken is een bakje Hüttenkäse met bieslook toe en verwarm dat kort mee. Breng op smaak en serveer dit op of door de pasta en druppel er 2 el pesto verdund met 1 el olijfolie overheen.

Het oogt geweldig, alhoewel de pasta als hij eenmaal gekookt is z’n mooie paarse kleur wel kwijt is en meer neigt naar roze. De smaak is goed: lichter dan 100% tarwe-pasta en geen bijsmaak van de groenten. Ideaal als je bijvoorbeeld je kinderen ongemerkt meer groenten wilt laten eten of als je onverhoopt toch een probleem met te veel tarwe hebt. [LT]

Pasta Delizia Groentepasta knolgroenten, 250 gr. (2 personen), € 2,19

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean