Aagje test... cocosballs van Madame Cocos

Soms kom je in de winkel nieuwe producten tegen die, bijvoorbeeld door de fraaie verpakking, verlokken tot uitproberen, of je krijgt een testverpakking in handen van een nieuw product. We bespreken ze in onze rubriek ‘Aagje test…’, met deze week: ‘homemade cocosballs’ van Madam Cocos.

Aagje kreeg de cocosballs in handen via de ‘Hollandse foodbox’ die je kunt bestellen bij Jamie Magazine, boordevol ander lekkers zoals stroopwafellikeur en ghee (eh… reuze Hollands?). Het oogt makkelijk: een plastic emmertje met daarin een kant-en-klaarmengsel voor wat we vroeger makronen noemden. Madame Cocos (www.madamecocos.nl) blijkt meerdere mixen te verkopen, waaronder onze variant: kokos met witte chocolade. Je hoeft er enkel bolletjes uit te scheppen, die op een rooster te leggen, hup de oven in op 180 ºC en 20 minuten later ben je klaar!

En jawel, het is echt zo simpel als het lijkt: Aagje vormt bolletjes met de handen – wel zo makkelijk, zij het reuze plakkerig – en schuift de boel de oven in. De eerste ronde bolletjes is een tikkie verbrand, maar daar kan de kokosmadam weinig aan doen: weeffoutje van een al wat oude oven. De tweede batch lukt beter: we bakken de cocosballs 15 min. en laten ze vervolgens nog 5 min. in de hete oven staan. Mooi kleurtje en ze ruiken heerlijk!

Oké: ze ruiken geweldig, zijn loeimakkelijk te maken – maar smaken ze ook?

Vreemd genoeg luidt het antwoord: mwah… De eerste hap is zalig (zeker bij een nog warme makroon), maar daarna zakt de vreugde wel een beetje. De bolletjes zijn vettig (zal de witte chocolade wezen zonder dat die echt te onderscheiden is), en ver weg ontwaren we een flardje zuur dat je ook proeft als je bijvoorbeeld geraspte gember in een potje koopt (moet je ook niet doen, wat is er mis met vers?). Het is niet echt zuur-zuur, maar het zit er wel degelijk. Misschien dat het bij een andere smaak minder opvalt? (bijvoorbeeld de gember-pepervariant – klinkt goed!)

Waar Aagje eigenlijk het meest mee worstelt, is de vraag waarom je zo’n pot zou kopen – makroontjes zijn namelijk waanzinnig makkelijk te maken: je klopt 2 eiwitten stijf, mengt er 125 g suiker door, 150 g gemalen kokos en wat geraspte citroen- of limoenschil. Je schept er hoopjes van op een met ouwel beklede bakplaat en bakt ze goudbruin in een oven van 180 ºC. Klaar! Bijna net zo snel en laten we eerlijk wezen: heel wat goedkoper. En sorry: ook lekkerder. [MT]

Madam Cocos Homemade Coconut Pastry, 500 gr., € 5,50 per pot (bij meerdere potten korting)

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean