Aagje maakt…. ananasijs

May 12, 2016

Met dit heerlijke zomerweer krijgt dit Aagje altijd vreselijk zin in ijs – en dan niet zozeer in de romige variant, als wel in fris en fruitig ijs. Veel mensen denken dat je voor ijs een ijsmachine nodig hebt, maar dat is echt niet waar. Met af en toe omroeren kom je al een heel eind. Het is bovendien makkelijk en helemaal niet duur, dus wat let je!

 

Nodig:

115 g fijne suiker

250 ml ananassap

4 el limoensap + 1 el geraspte limoenschil

1 eiwit

  1. Doe de suiker in een steelpan, giet er 125 ml water op en verwarm al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat 10 min. heel zachtjes doorkoken en neem dan van het vuur. Laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  2. Voeg het ananas- en het limoensap toe aan de suikerstroop en meng. Snijd de geraspte limoenschil zo fijn mogelijk en voeg eveneens toe. Schenk het mengsel in een diepvriesbakje, doet het deksel erop en zet 1,5 uur in de vriezer; het moet net bevroren maar nog niet knalhard zijn.

  3.  Klop het eiwit in een brandschone kom stijf. Schep het ananasmengsel in een kom en roer goed los met een vork. Schep het eiwit erdoor en doe terug in de vorm. Zet nog 4 uur in de vriezer, en schep de eerste 2 uur af en toe om. [MT]

foto: Shutterstock

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok