Aagje kookt... Courgette-spinaziesalade met feta en pinda's, uit Lecker


Aagje verdiept zich de laatste maanden in de vegetarische keuken. Waarom? Dat is nog even een geheim, maar blijf ons volgen op twitter, facebook en hier en je hoort er binnenkort veel meer over! Vandaag testen we voor jullie een zomerse vegetarische salade die we tegenkwamen in het Duitse culinaire tijdschrift Lecker, dat we eerder al eens recenseerden.

voor 4 personen 4 courgettes (ca. 800 g) zout, peper, suiker (alledrie naar smaak) 100 g babyspinazie 1 teen knoflook 5 takjes verse oregano 125 g gezouten pinda’s 5 el rode wijnazijn sap van 1 limoen 4 el olijfolie + wat olie om in te vetten 250 g feta

1. Was de courgettes, haal de uiteinden eraf en snijd de courgettes met een dunschiller over de lengte in dunne, lange plakken. Verhit een grillpan, vet 'm in met wat olie en gril de plakken in porties ca. 1 min. aan elke kant. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

2. Was en droog de spinazie. Kneus de knoflook met een mes of in een pers. Was de oregano, dep droog, ris de blaadjes van de stelen en hak ze fijn.

3. Rooster de pinda's goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen. Klop azijn, limoensap en olie met wat zout, peper en suiker naar smaak tot een vinaigrette. Roer de knoflook erdoor heen en laat die even intrekken.

4. Verdeel de spinazie en courgette over een platte schaal en sprenkel de vinaigrette erover. Verkruimel de feta en verdeel die samen met de pinda’s over de salade. Garneer met oreganoblaadjes.

Dit recept komt uit Lecker nr. 6, juni 2016. Lecker is in Nederland alleen verkrijgbaar als je een abonnement neemt. Maar heel veel van de recepten zijn te vinden op de twitter-, facebook- en pinterestpagina's van Lecker (zie Lecker.de). Een aanrader! [LT]

Foto: Tobias Pankrath, via Lecker.de

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean