Aagje maakt... daslookpesto

May 27, 2016

 

Sinds jaar en dag drukken we iedereen die naar Duitsland gaat op het hart vooral wat bossen Bärlauch oftewel daslook mee te nemen. Weinig zo lekker als de typische, knoflookachtige smaak van die prachtige langwerpige bladen. Inmiddels lijken ook de grote tuincentra in Nederland daslook ontdekt te hebben, dus met een beetje geluk slaat het in je tuin aan en kun je deze pesto van eigen ‘oogst’ maken…!

 

2 bossen daslook

40 g pijnboompitten

30 g parmezaanse kaas

270 ml olijfolie

zeezout, peper

 

  1. Was het daslookblad, schud het goed droog en snijd in stukken. Hak de pijnboompitten klein en rasp de kaas fijn.

  2. Stamp in een vijzel de daslook fijn met de pijnboompitten en de kaas. Giet er beetje bij beetje de olie in een straaltje bij en roer tot je een mooie gladde massa hebt. Breng op smaak met zout en peper.

 

Heerlijk met pasta, bij gegrilde asperges of gewoon op een lekkere boterham

[MT]

 

 

foto:Shutterstock | Adina Magda

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload