Top 5: Aagje’s favoriete ‘kitchen gadgets’, deel 2


Vandaag deel 2 in de serie ‘Top-5: handige keukenhulpjes’. Want bij 5 kunnen we het natuurlijk niet laten, er komen – ondanks de volle keukenkastjes – toch steeds weer fijne dingen bij...

1. Measuring cups, oftewel maatkopjes. Ideaal voor als je vaak uit Engelstalige kookboeken kookt! De benodigde vloeistoffen worden dan niet gegeven in cl of dl, maar in een hele, 1/2, 1/3 of 1/4 cup. Eigenlijk zoals de maatlepels die we hier ook kennen, maar dan wat groter. En er zijn superleuke op de markt, zeker online!

2. De jamtrechter. Wie regelmatig jam maakt, loopt tegen het probleem aan hoe de jam netjes in de zojuist zorgvuldig ontsmette, brandschone potjes te krijgen. Door een reguliere trechter gaat niet vanwege de fruitstukjes en lepelen geeft toch vaak een hoop troep. In Engeland al veel langer bekend, maar nu ook in Nederland alom verkrijgbaar: de trechter met brede ingang én uitgang.

3. De knoflookrasp. In de vorige keukenhulpjes top-5 zat al zo'n handige knoflookontveller. En nu dan het raspje. Makkelijker schoon te maken dan een knoflookpers en ook heel handig voor verse gember (want dat zie je jezelf toch niet door een pers duwen, toch?).

4. Het ienie-mini-klopppertje. Er zijn natuurlijk hele kleine gardes te koop, maar Aagje wilde al heel lang zo'n superklein kloppertje waarmee je Nigella op tv sausjes en marinades ziet kloppen. Nog niet eerder kwamen we die tegen, maar nu wel: bij Dille & Kamille.

5. De suikerthermometer. Voor wie zich wel eens waagt aan het zelf maken van snoep, of het koken van suikersiroop of karamel, is dit een hele handige! Je hangt de thermometer aan de rand van de pan en kunt dan heel nauwkeurig de temperatuur aflezen. Ook handig bij het oliebollen bakken: afgelopen december bleek dat de 'broodkorstjes-truc' ('als een broodkorstje in een hete pan olie gaat bruisen is de olie heet genoeg') toch niet helemaal te kloppen. Ideale temperatuur voor oliebollen is 180 graden, en daar waren we nog niet toen het korstje al ging sizzelen. Dit keer de olie dus wat langer verwarmd en de bollen waren heerlijk! [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean