Aagje proeft…. huttentut


Afgelopen weekend stonden we, zoals sommigen van jullie gezien hebben, op de Duitse Dagen van de Hoge Veluwe. Het weer was erbarmelijk en de opkomst viel tegen, maar gelukkig deelden we een stand met o.a. Wines of Germany en Malis-Delices uit het Saarland. En dat maakte dat we al om elf uur aan de wijn zaten (Alain weet wel hoe je de stemming erin houdt!) en heerlijke boterhammetjes aangereikt kregen met allerlei smeerseltjes.

Natuurlijk konden we de markt niet verlaten zonder lekkers van de achterburen in te slaan, en echt: mocht je ooit in het Saarland komen, rijd dan vooral even langs Kleinblittersdorf om Malis-Delices zelf te bezoeken. Zo hebben ze volkomen terecht prijzen gewonnen voor hun geweldige walnotenpesto, is hun Leindotter-Rucola-Pesto goddelijk (Leindotter schijnt in het Nederlands huttentut te heten. Seriously?) en lepel je de pot paprika-chili-relish zo leeg. Het leuke is dat je bij al dat lekkers gelijk allerlei gerechten voor je ziet die je ermee zou kunnen maken. Gegrild visje met chilirelish? Groene pasta met walnotenpesto en gebakken blaadjes witlof? Huttentut-pesto met risotto, tomaatjes en Parmezaanse kaas? De mogelijkheden zijn eindeloos! (de potten helaas niet…)

Hun best verkopende product is overigens aardbeien-witte-chocolade-jam. Het ziet er, als je niet weet dat er witte chocolade in zit, een beetje typisch uit. De chocolade zit er namelijk zichtbaar doorheen, en die witte vlekken lijken een beetje op het vetrandje in vlees. De smaak is geweldig, en de jammen van Malis worden ook nog eens met minder suiker gemaakt om de smaak van het fruit tot zijn recht te laten komen. Kijk, alweer een idee…. scones bakken! [MT]

Malis-Delices verkoopt ook oliën, vegetarische Schmalz (jawel!), broodbeleg van daslook, chutneys en ga zo maar door en ze verzenden naar Nederland: https://malis-delices.de/shop

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean