Aagje maakt.... haringsalade


Als het weer niet voor een zomergevoel zorgt, dan moet het eten het maar doen. Daarom maken we vandaag de heerlijk frisse haringsalade uit KOCH! Duitse keuken anno nu. Lekker met een homp brood, een glaasje witte wijn, een laat avondzonnetje in de tuin.... of met stortregen in een tentje cq wegwaaiend aan het strand. Al adviseert Aagje in dat geval een hele fles wijn!

Roter Heringssalat| Haringsalade

voor 4-6 porties

2 middelgrote eieren

1 rode ui

1 grote zure appel (+ drupje citroensap)

200 g gare aardappelen

4 nieuwe haringen

1 zoetzure augurk

2 gekookte rode bietjes

4 el mayonaise

1 el augurkenvocht

1 tl suiker

1/2 tl mosterd (naar keuze)

peper en zout

  1. Kook de eieren hard (circa 8 min.). Neem ze van het vuur, laat ze schrikken en pel ze .

  2. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd in blokjes; druppel er een klein beetje citroensap over om verkleuren te voorkomen. Snijd de eieren, aardappelen, haringen, augurk en bietjes in kleine blokjes en doe alles in een kom. Voeg de uiensnippers en appel toe.

  3. Klop in een klein kommetje de mayonaise los met het augurkenvocht. Breng op smaak met suiker, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing voorzichtig door de salade.

  4. Dek de kom af en laat de salade bij voorkeur 1 dag in de koelkast intrekken. Roer voor het serveren nog eens goed door.

Tip

Dol op zuur? Vervang de nieuwe haringen dan door drie zure haringen en strooi nog wat kappertjes door de salade; laat in dat geval de mosterd achterwege. [MT]

foto © Marijne Thomas

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean