Aagje maakt... chocolade-pistache-fudge, uit Nigella Express


Vakantie is een tijd voor nieuwe voornemens en dit is er een van: elke week een kookboek uit onze rijk gevulde kookboekenkast pakken en daar die week uit koken. Deze week is dat Nigella Express: al een tijdje terug verschenen en volgens de omschrijving ‘een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de tijd niet voor kan vinden, de droom van elke werkende moeder en de veel te drukke mens van tegenwoordig. Minimale stress voor maximaal genieten...’

Nou zijn de recepten van Nigella meestal al niet erg ingewikkeld of tijdrovend, maar die in dit boek maak je inderdaad supersnel. Vandaag maakten we de chocolade-pistache-fudge. Heerlijk op een regenachtige dag als vandaag bij een kopje thee, maar ook leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen.

Voor 60 stukjes

150 g pistachenoten (gepeld)

350 g pure chocolade (70%), in stukken

1 blikje gecondenseerde melk (397 g)

30 g boter

snufje zout

1. Hak de pistachenoten grof.

2. Zet een pan met dikke bodem op een laag vuur en smelt daarin de chocola met de gecondenseerde melk, boter en het zout. Blijf erbij en roer regelmatig.

3. Voeg de noten toe aan de gesmolten chocola en meng ze goed erdoor.

4. Giet het mengsel in een vierkante, met bakpapier beklede vorm (± 23 x 23 cm).

5. Strijk de bovenkant glad en laat opstijven in de koelkast. Als het mengsel hard is, kun je er ongeveer 60 stukjes van 2,5 x 3,5 cm van snijden.

Is het de echte Engelse fudge? Niet helemaal. De consistentie is wat minder stevig en wat vetter, het heeft meer iets van chocola. We gaan de komende tijd nog eens wat fudgerecepten proberen, ter vergelijking.

Is het lekker? Nou en of! Ze zijn wel erg machtig, maar je hoeft ze niet allemaal meteen op te eten... ze zijn goed houdbaar in de vriezer. Ontdooien hoeft niet! [LT]

Nigella Express, verschenen in 2007 bij Uitgeverij Contact, ISBN 9789025426088

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean