Aagje kookt... Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm


Vandaag koken we voor de verandering eens uit een van de grootste gratis magazines van Nederland: Hallo Jumbo. Sinds 2004 het klantenmagazine van Jumbo Supermarkten en het kleine broertje van AH's Allerhande, dat al sinds 1954 (!) bestaat. Het tijdschrift bevat recepten, tips en nieuws over producten. Doel van Hallo Jumbo: klanten verleiden. Om 'lekkerder te eten' en Jumbo vaker te bezoeken.

Nou eet Aagje altijd wel lekker, maar soms haal je wel eens een leuk ideetje uit deze supermarkt-'inspiratiemagazines'. In de kast staat zelfs nog een ordner met heel veel uitgeknipte recepten van Allerhande door de jaren heen. Eigenlijk overbodig nu alles uit beide magazines ook online te vinden is, maar soms is bladeren door een magazine of boek nog steeds leuker dan op een site. Zal wel een leeftijdsdingetje zijn...

De recepten in Hallo jumbo zijn gemakkelijk en met een beperkt aantal ingrediënten te bereiden. Je hoeft van Jumbo geen topkok te zijn om lekker te kunnen koken. Het blad ziet er leuk uit, al komt het wel meer dan Allerhande over als een producten/reclame-vehikel. Het wisselt het erg vaak van vormgeving, wat niet altijd een even groot succes is. Wat dat betreft spreekt Allerhande Aagje meer aan. Trouwens ook wat betreft thema's en recepten.

Maar in het augustus/septembernummer vonden we deze prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm.

Voor 4 personen 3 el roomboter 1 ui, gesnipperd 400 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes 500 g gesneden prei 2 kippenbouillonblokjes 100 g gerookte zalm in stukjes 2 el grove mosterd 75 ml kookroom 3 el fijngesneden bieslook

1. Smelt de boter in een soeppan. Fruit de ui met de prei 5 min. zonder te laten kleuren. Schep de aardappelen erdoor. Schenk 1 liter water in de pan, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook.

2. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min.

3. Schep 1/3 van de soep uit de pan. Pureer de soep in de pan met een staafmixer tot een gebonden soep. Voeg de achtergehouden soep en de mosterd toe aan de gebonden soep in de pan en meng ze goed.

4. Verdeel de soep over 4 kommen. Schenk er de kookroom in en garneer met de zalm en de bieslook.

Een mooi, kleurrijk soepje! En heb je geen Jumbo in de buurt? Geen nood, het magazine is ook online te vinden én als pdf te downloaden op https://view.publitas.com/hallo-jumbo/hallo-magazine-nr-9-2016/page/1 [LT]

Hallo Jumbo, gratis verkrijgbaar bij Jumbo-supermarkten of online.

© foto: Hallo Jumbo

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean