Aagje maakt… fudge. Of toch niet.


Zoals jullie je misschien herinneren, zijn we onlangs op jacht gegaan naar hét recept voor zelf te maken fudge. Van die mooie, stevige, heerlijke fudge zoals je in Groot-Brittannië kunt kopen. Vorige maand probeerden we het met een recept van Nigella Lawson: erg lekker, maar niet helemaal de juiste consistentie.

Dit weekend waagden we een nieuwe poging en gingen aan de slag met het geweldige boek Sweets made simple, van Miss Hope & Mister Greenwood, dat we eerder al hier recenseerden. We hebben er vaker lekkers uit gemaakt en hadden dus goede hoop. No pun intended. En: werd het de ultieme fudge?

Nou nee. Het resultaat van maar liefst 500 g suiker, 275 ml double cream, 40 g boter, amarenenkersen en 125 g chocolade werd eigenlijk gewoon wat je op basis van de ingrediënten zou kunnen verwachten: mierzoet. Niet een beetje zoet, maar echt heel heel heel mierzoet, alsof je een hap suiker neemt. Dat wordt nog versterkt door de consistentie: meer die van borstplaat dan van fudge, zelfs na twee nachten in de koelkast. Bovendien bleek het onderin een beetje vochtig en is het heel korrelig, wat de feestvreugd niet verhoogt. Dat kan natuurlijk een foutje van de kok zijn (suiker niet goed opgelost, verkeerde chocolade genomen), maar we zijn toch niet onervaren koks cq bakkers, hielden de suikerthermometer in de aanslag, reden langs de Sligro voor double cream en deden alles wat Miss Hope ons voorhield….

Conclusie: de fudge-challenge is still on! Heb jij hét recept voor fudge? Meld je op onze facebookpagina of twitter, we zijn reuze benieuwd! [MT]

Tags:

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean