Aagje maakt: Gebrannte Mandeln

January 7, 2016

 

Wie wel eens een Weihnachtsmarkt heeft bezocht, heeft ze wellicht gekocht en in elk geval geroken: Gebrannte Mandeln. Ze horen net zo bij een Weihnachtsmarkt als Glühwein, maar zijn de rest van het jaar ook vaak te scoren op kermissen of wijnfeesten. De zachtzoete geur is neusverscheurend en als je eenmaal aan zo’n zak begint, kun je nauwelijks nog stoppen…. hoog tijd om ze eens zelf te maken!

 

4 el water

125 g suiker

125 g hele amandelen

1 snuf kaneel

  1. Breng in een pan het water met de suiker aan de kook. Neem van het vuur en doe alle amandelen erbij.

  2. Schep de amandelen erdoor tot de suiker korrelig wordt; zorg dat alle amandelen bedekt zijn met suiker. Zet de pan weer op het vuur, verwarm, neem van het vuur en roer opnieuw net zo lang tot de suiker korrelig wordt. Herhaal de hele stap nog 1 keer.

  3. Strooi de kaneel erover en schud om. Vet een bakplaat heel dun in met olie of bekleed met bakpapier en schep de amandelen erop. Verspreid ze goed zodat ze niet aan elkaar plakken en je enorme klonten krijgt; trek ze eventueel met twee vorken uit elkaar.

Laat de amandelen afkoelen voor je toeslaat, want de suiker maakt ze bloedheet!

 

[MT]

© foto  Jim Winstead | Flickr

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

October 31, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok