Culishoppen deel II


Voor al die mensen die zich alweer het hoofd breken over sint- en kerstcadeaus: culishoppen, deel II

1. Dol op de Duitse keuken en vegetariër of flexitariër? Koop dan Koch!vegetarisch met recepten uit de Duitse vegetarische keuken. Verschenen bij Forte culinair (ISBN 9789462501393) en voor € 17,95 te koop in (kook-)boekhandels en online.

2. ‘Waan je in sprookjessferen en geniet van het heerlijke eten wat je met de Oiladdin nét iets specialer hebt gemaakt’. Of de Oiladdin van Pelegdesign deze belofte waarmaakt, valt nog te bezien, maar deze – maar liefst 9 cm grote! – siliconen schenktuit annex stopper voor je olijfoliefles is leuk! € 13,- op cadeau.nl

3. Soms maak je in een restaurant kennis met een wijn waar je vervolgens verslingerd aan raakt. I Muri Negroamaro Vigneti del Salento is zo'n wijn. Een warme, volle rode wijn afkomstig uit Puglia, met een zwartebessenaroma. Online her en der verkrijgbaar voor zo’n 6 euro.

4. De achterflaptekst is zo leuk dat we wel over moesten nemen: ‘Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een bétere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in de bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten: Koken met Sylvia Witteman. Naast de recepten zijn de anekdotes eromheen zo leuk, dat het ontbreken van foto’s van de gerechten absoluut geen gemis is! Verschenen bij Nijgh & van Ditmar (ISBN 9789038803487), maar liefst 528 pagina's voor € 20,-.

5. Alleen al om de naam! Ideaal voor de control freaks onder ons... de OCD (obsessive compulsive disorder) Chef Snijplank. Julienne, allumette of batonnet gesneden groenten: geen probleem! Het beukenhouten snijvlak is voorzien van een rasterpatroon, een gradenboog en meer handige hulpjes voor de op perfectie gerichte chef. € 22,- op cadeau.nl

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean