Bouwstenen-voor-een-kerstdiner, deel 1: balsamico-uien uit de oven


De komende weken gaan we allerlei lekkers maken dat je kunt gebruiken voor de samenstelling van je kerstdiner. Van slimme aardappels tot heerlijke dessertsauzen: bouw en knutsel iets lekkers in elkaar!

Nodig:

• uien; reken op 1 ui p.p. (wij namen rode)

• balsamico, peper, zout, olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Neem een vel aluminiumfolie en vet dat met een kwastje heel dun in met olie.

2. Snijd van de uien een kap en een kontje af (dus boven en onder een plak). Je hoeft de uien niet te pellen. Zet ze op de folie (leg de folie eventueel in een ovenschaal om de boel makkelijker te kunnen hanteren).

3. Draai er zout en peper uit de molen over en bedruppel rijkelijk met balsamico en olijfolie. Zet in de oven en bak gedurende 1 uur. De uien moeten bovenop mooi gekaramelliseerd zijn en lekker zacht aanvoelen. [MT]

© foto Marijne Thomas

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean