Bouwstenen-voor-een-kerstdiner, deel 2: Gewokte spruitjes met spekjes en pecannoten

December 1, 2016

In de aanloop naar kerst maken we allerlei lekkers dat je kunt gebruiken voor de samenstelling van je kerstdiner. Van slimme aardappels tot heerlijke dessertsauzen: bouw en knutsel iets lekkers in elkaar!
Deze week spruitjes die zelfs de meest fervente spruitjes-hater lust!

 

Bijgerecht voor 4:

500 gram spruiten
1 el zonnebloemolie
125 gram magere spekreepjes
50 gram pecannoten, grof gehakt
2 el gembersiroop
1 snuf versgemalen peper

 

1. Maak de spruitjes schoon, hak ze grof en kook ze 5 min.
2. Giet ze af, spoel ze na met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
3. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes uit.
4. Neem de spekreepjes uit de pan en wok vervolgens de spruitjes 3-4 min.
5. Zet het vuur laag en voeg de spekreepjes, pecannoten en gembersiroop toe.
6. Roerbak nog 1 min. en breng op smaak met peper. [LT]

 

© foto: Artem Shadrin @shutterstock

 


 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok