Bouwstenen-voor-een-kerstdiner, deel 5: Gegratineerde aardappelen*


Kerst staat bijna voor de deur. Deze week geven we je de twee laatste bouwstenen voor een overheerlijk kerstdiner. Vandaag: gegratineerde aardappelen.

Bijgerecht voor 4:

300 ml volle melk 300 ml crème fraîche een paar takjes tijm peper en zout naar smaak 1 kg kleine, kruimige aardappelen 100 g geraspte cheddar

1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ± 5 mm dik. 2. Ris de takjes tijm. 3. Verwarm de melk met de crème fraîche, voeg de tijmblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. 4. Breng de melk aan de kook, doe de aardappelschijfjes erbij en kook ze 10 minuten. Keer ze af en toe. 5. Verwarm de oven voor op 180 °C. 6. Verdeel de aardappels gelijkmatig over een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. 7. Bak de aardappels 30 min. tot ze goudbruin zijn en de kaas bubbelt. [LT]

* met dank aan The Great British Farmhouse Cookbook © foto: Irina Meliukh @shutterstock

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean