Op de keukentafel: Zucchini-Bananen-Kuchen


Dit Aagje kreeg afgelopen weekend haar eetgroep te eten en dan moet je toch met iets lekkers voor de dag komen, nietwaar? En aangezien de eetgroep vegetarisch eet, spelen groenten een belangrijke rol. Dit keer zelfs in het dessert! Het werd een Zucchini-Bananen-Kuchen uit Lieblingsrezepte mit Kürbis, van Rosemary Moon. Een van oorsprong Amerikaans kookboek (The American Harvest Cookbook), waaruit we eerder al eens het recept van de Warmer Pilzsalat mit Patissons hier hebben gedeeld.

Dit is een variant op de uit Zwitserland bekende Rüeblitorte, een taart met wortel. In plaats van wortel gaat er courgette doorheen, die zorgt voor een ietwat vochtige cake, die daardoor langer houdbaar is dan een doorsnee cake. En je krijgt gelijk ongemerkt weer wat groente binnen, haha... een leuke bijkomstigheid.

voor 12 stukken

250 g bloem 2 tl bakpoeder 1/2 tl zout 250 g suiker 50 g pijnboompitten 50 g sultana's 2 rijpe bananen 3 grote eieren 175 g geraspte courgette 150 ml zonnebloemolie

voor het glazuur 150 g roomkaas 100 g zachte boter 1/2 tl vanille-extract 250 g poedersuiker stukjes gekonfijte sinaasappel ter garnering

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 of 26 cm doorsnee (afhankelijk of je een wat hogere taart wilt of een wat grotere, iets plattere) in en bekleed de bodem met bakpapier. 2. Meng bloem, bakpoeder, zout, suiker, pijnboompitten en sultana's in een kom. Prak in een andere kom de bananen fijn en klop de eieren erdoor. Roer er afwisselend delen van het bloemmengsel, courgette en olie door tot er een egaal en goed gemengde massa ontstaat. 3. Vul de bakvorm met het deeg en bak de taart ongeveer 1 uur. Neem uit de oven en laat even rusten in de springvorm. Haal de taart dan uit de vorm en laat helemaal afkoelen. 4. Klop voor het glazuur de roomkaas, boter en vanille-extract schuimig en werk lepel voor lepel de suiker erdoor. Koel het glazuur 30 min. in de koelkast. 5. Strijk het glazuur uit over de taart en garneer met de gekonfijte sinaasappelstukjes. In plaats van sinaasappel kun je ook sliertjes wortel of courgette als garnering gebruiken.

Lieblingsrezepte mit Kürbis, ISBN 9783809424536. Te vinden op Amazon.de [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean