Aagje kookt... Kaassoufflé, uit Koch! Duitse keuken anno nu


Vandaag weer eens een recept uit ons eigen boek Koch! Duitse keuken anno nu. Uit betrouwbare bron hoorden we dat iemand deze soufflé elke week maakt, omdat 'ie zo lekker is én altijd lukt. Gegeven het feit dat ons boek ruim twee jaar geleden verschenen is, zijn dat héél veel soufflé's...!

Käsesoufflé | Kaassoufflé

(2 porties)

80 g Parmezaanse kaas

140 g gemengde harde Duitse kaas, bijvoorbeeld Tilsiter en Almblütenkäse

3 grote eieren

50 ml crème fraîche

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

5 stengels bieslook

boter om in te vetten

peper

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een niet te grote ovenschaal in met boter. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi wat rasp op de bodem van de ovenschaal. Rasp ook de overige kazen en meng goed.

  2. Splits de eieren. Roer de dooiers in een kom los met de crème fraîche en meng er de kazen door. Snijd de kruiden fijn en roer ze door het dooiermengsel; breng op smaak met peper.

  3. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het kaasmengsel. Doe het mengsel over in de ingevette vorm en bak 15 min. in de oven. Serveer met stokbrood en een groene salade.

Deze soufflé is ideaal om restjes kaas in te verwerken; stukken die er niet meer uitzien, knalhard zijn geworden of misschien wat sterk ruiken. Je kunt er eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld door komijne- of Bärlauchkaas te gebruiken.

Foto: thefoodphotographer@shutterstock.com

Uit Koch! Duitse keuken anno nu, bestelbaar op deze site, via je eigen boekhandel of op Bol.com

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean